Tarieven

Vergoeding van de behandelingen in de BGGZ
Indien u een verwijzing van de huisarts heeft voor psychologische zorg in de Basis-GGZ wordt het eerste gesprek sowieso vergoed. Zoals geldt bij alle vergoede zorg die u krijgt, zal de zorgverzekeraar eerst uw eigen risico, in 2023 is dit 385,- euro, aanspreken. Na de intake wordt psychologische zorg vergoed vanuit de basiszorgverzekering indien u een verwijzing van de huisarts heeft voor de Basis-GGZ en er na het eerste gesprek met de psycholoog geconstateerd wordt dat er sprake is van een psychische stoornis die als vergoede stoornis is opgenomen in de DSM-5, zoals bijvoorbeeld depressie, paniekstoornis of sociale fobie. Welk traject het beste bij u en uw klachten past wordt aan de hand van het eerste gesprek en in samenspraak met u bepaald. De kosten voor de behandeling zoals deze bij uw verzekeraar worden ingediend verschillen per behandeltraject en per zorgverzekeraar. De gehanteerde tarieven zijn echter maximaal gelijk aan de NZA-tarieven. Voor een precieze inschatting van de te verwachten behandelkosten kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Sommige psychische stoornissen worden per 2014 niet meer vanuit de basisverzekering vergoed. Het gaat dan veelal om de volgende stoornissen: aanpassingsstoornissen, identiteitsproblemen, relatieproblemen of werkproblemen. Sommige stoornissen worden wel weer vanuit aanvullende verzekeringen vergoed, hiervoor kunt u het beste contact opnemen met uw zorgverzekeraar. Indien er sprake is van een niet-vergoede stoornis of psychische stoornis zullen wij u de consulten in rekening brengen. Uiteraard wordt dit in het eerste gesprek met u al besproken en kunt u op ieder moment beslissen of u wel of niet verder wilt gaan. Het intakegesprek (60 minuten) kost 150 euro en ieder volgend consult (45 minuten) kost 100,- euro.

Psychodiagnostisch onderzoek
Wilt u bij ons een psychodiagnostisch onderzoek doorlopen? We kijken graag naar uw precieze onderzoeksvraag en daarbij passend op maat gesneden onderzoek. Voor de kosten van de onderzoeken vragen we u daarom om telefonisch (020 419 6903) of per e-mail (info@proinsight.nl) contact met ons op te nemen. We kunnen dan aan de hand van uw vraag en verhaal de daarbij behorende kosten vertellen.

Tarieven relatietherapie
De kosten van een relatietherapie intake (75 minuten) zijn: 165,- euro en de kosten van een relatietherapie sessie (60 minuten) bedragen 135,- euro. Relatietherapie wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar en wordt om die reden rechtstreeks aan de cliënten in rekening gebracht. Relatietherapie kan soms wel vergoed worden als de behandeling al plaatsvindt in het kader van een diagnose die wel vergoed wordt, zoals bijvoorbeeld depressieve- en angstklachten.

Tarieven coaching
De kosten van een intake voor coaching (60 minuten) zijn: 150,- euro en de kosten van een coaching sessie (45 minuten) bedragen 100,- euro. Coaching wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar en wordt om die reden rechtstreeks aan de cliënten in rekening gebracht.

Pro InSight – Willem de Zwijgerlaan 350-3F – 1055 RD Amsterdam – Tel: 020 419 69 03 (op dinsdag en donderdag telefonisch bereikbaar tussen 15:00 – 17:00) – E-mail: info@proinsight.nl