Nederlands || English || German                  

Loading images...

In de put, uit de put

Zelf depressieve klachten leren overwinnen

De cursus
Voel je je somber of moe, kan je minder van dingen genieten of heb je nergens meer zin in? Misschien slaap of eet je slechter of kan je je moeilijk concentreren? Hierbij kan de cursus ‘In de put, uit de put’ helpen. Deze cursus is bedoeld voor mensen die beter willen leren omgaan met somberheidsklachten. ‘In de put, uit de put’ is geen praatgroep of psychotherapie, maar een cursus waarbij het verkrijgen van kennis en vaardigheden voorop staat. Er zal onder andere aandacht besteed worden aan stress en ontspanning, hoe gedachten je stemming kunnen beïnvloeden, het plannen van activiteiten en hoe je een terugval kunt voorkomen. Het doel is om na de cursus zelfstandig jouw somberheidsklachten te kunnen overwinnen. De cursus is wetenschappelijk onderzocht en effectief gebleken.

Voor wie
De cursus ‘In de put, uit de put’ is bedoeld voor volwassenen die beter willen leren omgaan met somberheidsklachten. Hierbij kan onder andere gedacht worden aan neerslachtigheid, verminderde interesse in activiteiten, vermoeidheid en gevoelens van zin- en doelloosheid.

Praktische info
De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten van 2 uur en een terugkombijeenkomst na 2 maanden (welke later gepland wordt). De groep zal uit minimaal 5 en maximaal 10 personen bestaan. Voorafgaand aan de cursus zal eerst een intakegesprek plaatsvinden. De bijeenkomsten zijn op vrijdagochtend van 9-11 uur, op de volgende data in 2020: 14-2, 21-2, 28-2, 6-3, 20-3 en 3-4.

Kosten en vergoeding
Als je door de huisarts of POH-GGZ bent verwezen naar de Generalistische Basis GGZ, wordt deelname aan de cursus volledig vergoed door de zorgverzekeraar*, behoudens het eigen risico. Voor het cursusmateriaal, koffie en thee wordt een bijdrage van €45,- gevraagd.


*deze cursus kan helaas niet worden vergoed als u verzekerd bent bij een zorgverzekering van CZ (o.a. OHRA, Nationale Nederlanden)